الأربعاء، 14 يوليو 2021

? aylarında kedinizi nasıl serin tutabilirsiniz

 



Yaz aylarında kedinizi nasıl serin tutabilirsiniz?

Sıcak havanın tadını çıkarıyor olabiliriz ama kedi dostlarımız terliyor olabilir. Kedinizi serin, mutlu ve sağlıklı tutmak için yaz fikirlerine göz atın.

Kediler, insanlarla aynı serin kalma yeteneğine sahip değildir. Kediler çölün yerlisi olmalarına rağmen gündüzleri gölgede uyuyarak, şafakta ve gece avlanarak ve aktif olarak beladan uzak dururlardı. Sadece aşırı sıcak olduğunda pati yastıklarından terleyebilir ve köpekler gibi nefes alabilirler. Ayrıca bazı kedileri daha kalın tüylerle besleyerek serin kalmalarını zorlaştırdık. Hangi kediler ısıyı hisseder?

Herhangi bir kedi ısıdan etkilenebilir, bu nedenle tüm kedi sahipleri aşırı ısınma ve sıcak çarpması belirtilerinin farkında olmalıdır. Nefes nefese kalma ve top sürme iki yaygın semptomdur.

• Ayağa kalkmakta zorluk çekme.

Bazı kediler ısıyla başa çıkmakta diğerlerinden daha zor olacaktır. Yaz aylarında, bu kediler rahatlıklarını sağlamak için biraz daha dikkat gerektirebilir.

• Düz yüzlü ırklar. Fars veya British Shorthair gibi küçük burunlu kedi ırkları, boğazlarının arkasındaki ek dokular nedeniyle nefes almakta zorlanabilirler. Daha sıcak havalarda, solunum sorunları çok daha kötü hale gelebilir. • Kabarık kediler. Uzun veya kalın tüylü kediler, kısa tüylü muadillerine göre ısıyı daha fazla hissedecektir. Uzun veya kalın kürk, kısa tüylü arkadaşlarına göre ısıyı daha fazla hissedecektir. Sıcak hava dalgası sırasında ek soğutma yardımına ihtiyaç duyabilir ve sık sık tımarlanma gerektirebilir. Bir yaz saç modelinden bile faydalanabilirler!

• Yaşlı kediler• Yaşlı veya tıbbi sorunları olan veya sağlık sorunları olan kediler. Bu kediler ısıya karşı daha hassastır ve sıcak çarpması gibi büyük hastalıklara yakalanma olasılıkları daha yüksektir. Hasta kedileri dışarıdaki sıcaktan bunalmamaları ve daha rahat bir yer bulamamaları için evin içinde tutmak daha güvenli olabilir.

• Fazla kilolu kediler. Fazla ağırlık taşımak kedinizin vücuduna ekstra yük bindirir. Bu, ısıyla başa çıkmalarını zorlaştırabilir.

Dışarı çıkmak ve hakkında

Keşfetmeyi seviyorsa kedinizi serin tutmak zor olabilir, ancak aşağıdakileri yaparak bahçenizi sıcak yaz günlerinde gölgeli bir sığınak haline getirebilirsiniz:

• Gölge sağlayın. Bahçe seven kediler, ağaçların ve bitki örtüsünün sağladığı doğal gölgeyi takdir edeceklerdir. Bir çarşaf veya battaniye asarak da gölgeli bir alan oluşturabilirsiniz.

• Bahçeden içecekler. Kediniz bahçedeyken taze ve temiz suya erişebildiğinden emin olun.

• Sabah erken ve akşam geç saatlerde. Kedinizin sabah ve akşam havanın daha soğuk olduğu zamanlarda dışarı çıkmasına izin verin. Günün en sıcak kısmında onları içeride tutmaya çalışın.

• Güneşe karşı koruma. Beyaz veya ince kürklü kediler için güneşten korunma özellikle önemlidir, bu nedenle evcil hayvanlar için güvenli güneş kremi stoklayın.

evin her yerinde

Kediniz sıcak günlerde evin etrafında dolaşmayı tercih ediyorsa, onu nasıl serin tutacağınız aşağıda açıklanmıştır:


• Bol su için Kedinizin su içmek için uzağa gitmesine gerek kalmaması için evin her yerine birkaç su kabı yerleştirin. Birden fazla kediniz varsa, bu özellikle önemlidir çünkü onlar kaseleri paylaşmaktan hoşlanmazlar.

• Sıcak odalardan uzak durun. Kedinizi kış bahçeleri gibi oldukça sıcak olabilecek odalardan uzak tutun. Otomobillerde ve römorklarda kediler hızla aşırı ısınabilir.

• Serin bir ortam yaratın. Onları evin rahat ve serin bir yerinde dinlenmeye teşvik edin. Dinlenmek için yerler sağlayarak alanı davetkar hale getirin: gerçekten sıcaksa, bazı seramik karolar dinlenmek ve serinlemek için hoş bir yer olarak hizmet edebilir. Kedinize, yeri özel bir şeyle ilişkilendirmelerine yardımcı olmak için birkaç besleyici atıştırmalık sağlayın.

• Pencereleri açık bırakın. Kediler doğal olarak meraklıdır ve açık bir pencereden gelen serin esinti onları cezbedecektir. Kedinizin feci bir kaza geçirmesini önlemek için pencerelerinize ağ veya ağ koyun. Kediniz düşerse, hemen veterinerinizden randevu alın.

Yaz aylarında uzun tüylü kediler için tımar

Uzun tüylü kedilerin yaz aylarında aşırı ısınma olasılığı daha yüksektir, bu da ekstra tüyleri göz önüne alındığında anlaşılabilir.

Sağlıklı bir bakım uygulaması tüm yıl hayati önem taşır, ancak özellikle yaz aylarında faydalı olabilir. Günlük bir fırça, herhangi bir gereksiz kürkün yanı sıra rahatsız edici düğümlerin çıkarılmasına yardımcı olacaktır.

Bazı kediler, serin kalmalarına yardımcı olmak için bir yaz süslemesinden yararlanabilir. Genellikle bir profesyonel tarafından tımar edilmeleri tercih edilir.

Kedileri sıcakta serin tutmanın en iyi yolları

• Buz küpleri bizi serin tutabilir, ancak aynı zamanda kedinizi oynamaya teşvik ederken aynı zamanda serinletebilir. Sert bir zemine birkaç buz küpü koyun ve kedinizin onları savurmasını izleyin.

• Kedinizin hem içeride hem dışarıda gidebileceği çok sayıda gölgeli yer olduğundan daima emin olun.

• Kedinizin her zaman suya erişebilmesi için evinizin her yerine ve dışına su kapları yerleştirin.

• Bir battaniyeye sarılmış bir buz paketini veya donmuş su şişesini yataklarından birine veya uyku yerine koyun, böylece güvenebilirler.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Tips for Raising Pooches at Domestic

  Tips for Raising Pooches at Domestic Are you considering bringing a textured companion into your domestic? Pooches make fabulous companion...