الأربعاء، 26 مايو 2021

?KEDİLER NASIL BAKILMALIDIR

 


Bir kedi yavrusu sahiplenmeyi mi düşünüyorsunuz yoksa sadece onu mu düşünüyorsunuz? Eve kocaman gözlü, kadife burunlu bir tüy yumağı götürmek (hey, kim kimi kurtarıyor?) Muhtemelen yapabileceğiniz en iyi şeydir. Daha önce bir yavru kediniz olsa bile, temel bilgileri tazelemek iyi bir fikirdir.

Evlat edinmek için en iyi zaman ne zamandır?

Evlat edinmek için en iyi zaman ne zamandır?

Yavru kediler 10 ila 12 haftalık olduklarında, onları biyolojik anne ve kardeşlerinden ayırmak en iyisidir. Çöpte fazla insan etkileşimi yoksa, onları altı ila yedi haftalıkken eve taşımak en iyisidir.

Kişilik açısından bu, merakın kediyi öldürmediği bir durumdur: utangaç değil de oyuncu olan meraklı bir kedi yavrusu arayın. Her şeyden önce, tüm aile üyeleri için uygun olan bir kedi türü seçin.

Yavru kedinin doğumuna hazırlık

Yeni çevresiyle tanışmadan önce Kitty'nin çiğneyebileceği, yutabileceği veya boğabileceği şeyleri güvenli bir şekilde saklayın. Kağıt mendiller, kağıt havlular, tuvalet kağıtları, kalemler, kurşun kalemler, lastik bantlar, mücevherler, balonlar ve diğer küçük şeyler pençelerin erişemeyeceği yerlerde tutulmalıdır. Başka evcil hayvanlarınız varsa, yeni kardeşlerine enfeksiyon yaymamak için yakın zamanda bir veteriner gördüklerinden emin olun.

Ek kedi geçirmezlik tavsiyesi:

• Elektronik kabloları, sabitleme camı kablolarını ve kapak çıkışlarını bir araya toplayın

• Kaçınılması gereken zehirli bitkilerin bir listesi için Hayvan Zehir Kontrol Merkezini (1-888-426-4435) arayın.

• Asetaminofeni (Tylenol) kedilerin ulaşamayacağı bir yerde tutun; zehirlidir.

• Hamam böceği veya karınca tuzaklarını gizli tutun.

Çamaşır suyu, deterjan ve antifriz gibi ev ürünleri son derece tehlikeli olabileceğinden tuvalet kapaklarını, çamaşır makinesi ve kurutucu kapaklarını, mutfak ve banyo dolaplarını kapatın.

• Kitty'nin ini

• Kitty'nin yeni varoluşuna uyum sağlaması için, diğer tüylü aile üyelerinden uzakta, tenha bir yer seçin. Uyumakta güçlük çekiyorsa, saatli bir saati battaniyeye sarmayı ve yatağının yanına koymayı düşünün. Taşıyıcısını açın ve yemeğini, su kaplarını, çöp kutusunu ve oyuncaklarını yakın bir yerde tutun.

• Kitty'nin ini • Kitty'nin yeni hayatına alışması için diğer tüylü aile üyelerinden uzakta tenha bir yer seçin. Bir battaniyeye saatli bir saat sarmayı ve uyumakta güçlük çekiyorsa yatağının yanına koymayı düşünün. Yemeğini, su kaplarını, çöp kutusunu ve oyuncaklarını yanında taşıyıcısında saklayın.

• Muhtemelen Kitty'nin oyununu izlerken oynadığından daha çok eğleneceksiniz, ancak oynamadığı zamanlarda da ona göz kulak olmak isteyeceksiniz. Taşıyıcısına yeni odasında nasıl girip çıktığını kontrol edin. Acele etse bile, alışması için ek zamana ihtiyacı olabilir. Dolaşırsa evin geri kalanını keşfetmek üzere olduğunu bileceksiniz.

• Akrabalarınızı tanıyın

• Bir yavru kedinin tamamen gevşemesi, ilk birkaç gün içinde insan etkileşimlerini kısıtlaması ve ardından yavaş yavaş aile üyelerine her seferinde bir tane göstermesi için iki hafta kadar zaman alabileceği için herkesin iletişimine aşina olur.

• Küçük çocuklara bir eliyle ön ayaklarının arkasında, diğer elinin arka bacaklarının altında kedileri nasıl yakalayacaklarını gösterin. Ayrıca Kitty'nin kepçesini, pençelerini veya kuyruğunu çekmeye izin verilmediğinin de farkında olmalıdırlar. Ve, öfke nöbetleri olasılığına rağmen, dört yaşın altındaki çocukların, özellikle gözetimsiz bir şekilde Kitty ile başa çıkmasına izin verilmemelidir.

• Evdeki diğer evcil hayvanlar yeni kardeşlerini anında bulacağından, Kitty'yi kendi bahçesinde tanıtın; ona evin özgür saltanatını vermeyin çünkü bu onların alanıdır.

• Siz izlerken, yerleşik kedi (ler) Kitty'yi birkaç dakika kontrol edecek. Hışırtılı bir uyum meydana gelirse, kardeşleri hızlıca ayırın ve birkaç gün sonra tekrar deneyin. Fido'ya gelince, onu gördüğünde düzgün bir şekilde bağlandığından emin olun ve Kitty'nin kaçmasını önleyin, yoksa onu yakalama zamanının geldiğini düşünecektir.

• Tüm kardeşler iyi davranırsa, iyi davranışı hak ettiği davranışlarla ödüllendirin. Hatta, Kitty tamamen büyüdüğünde, oyun zamanını asla gözetimsiz bırakmayın.

• Takip etsek sorun olur mu? Kedilerin keşfetmeye yönelik doğal bir istekleri olduğundan, bırakın Kitty önce her seferinde bir oda dolasın. Açık taşıyıcıyı, ajite olması ve hızlı bir şekilde kaçması gerekmesi ihtimaline karşı araştırdığı odaya yerleştirin. Yatağın altına saklanması veya kanepenin altına kayması ihtimaline karşı, siz onu yakından takip ederken Kitty'nin araştırmasına izin verin.

Pahalı yorganınızı yoğurmaya başlarsa, yatağınızın yasak olduğunu öğretmek için onu yavaşça yere yatırın.

• Günde 24 saat açık • Yavru kediler çok hızlı geliştikleri için çok fazla besine ve enerjiye ihtiyaç duyarlar - kabaca kedilerin iki ila üç katı. Protein, ilk yıllarında toplam enerjilerinin% 30'unu oluşturabilir, bu nedenle onları kuru kedi maması veya besleyici-yoğun kedi-formülü konserve maması ile besleyin. Kitty'nin diyetinin çoğu, ona dengeli bir diyet sağlamak için protein ve esansiyel amino asitler açısından yüksek kaliteli kuru ve ıslak gıdalardan oluşmalıdır.

• Yavru kedilerden farklı olarak, yavru kediler tüm öğünlerini tek oturuşta yemiyorlar, bu da size tüm gün / gece açık büfe kurmanıza olanak tanır. Kuru yiyecek uygundur çünkü uzun süre dışarıda bırakılırsa bozulmaz; her zaman temiz su bulunduğundan emin olun. Fido ve diğer kardeşlerin, kasesini ulaşamayacakları bir yere koyarak Kitty'nin yemeğini çalmasını da önleyebilirsiniz.

• Onun işine dikkat edin • Yavru kediler içgüdüsel olarak atıklarını gömmek için kazarlar, ancak bunu yaparken biraz cesaretlendirmeye ihtiyaçları olabilir. Kitty'yi beslemeyi ya da kestirmeyi bitirdikten sonra çöp kutusuna tanıtın.

. Hoşuna gitmiyorsa, ön pençesini yönlendirin ve kazıyormuş gibi yapın. Bu işlemin düzenli olarak tekrarlanması gerekecektir.

• Kitty'yi evlat edinmeden önceki ilk haftalarda olduğu gibi aynı yiyecek, beslenme programı ve çöpte tutun. Uyum sağladıktan sonra, yavaş yavaş diğer çöpleri ve yiyecekleri ekleyebilirsiniz.

İlk muayene

Kitty'yi eve götürmeden önce bir veteriner randevusu ayarlamak iyi bir fikirdir, böylece gelişinden birkaç gün sonra kontrol edilebilir. Veteriner hekiminiz onu kulak akarları ve pireler açısından muayene edecek, onu temizleyecek ve uygun aşıları ve aşıları uygulayacaktır.

Ayrıca, evcil hayvanınızı ne zaman kısırlaştırmak veya kısırlaştırmak için doğru zamanın ne zaman olduğunu da anlayacaktır; bu, daha sekiz haftalık olabilir. Kitty, kısırlaştırma yoluyla meme, rahim ve yumurtalık kanserlerinden korunur ve kısırlaştırma, kısırlaştırma yoluyla erkeğin prostat kanseri riskini azaltır. Bonus olarak "sprey içermeyen" bir eve ve daha az kokulu çöp kutusu temizliğine sahip olacaksınız.

Burada eğitimden fayda sağlayanlar sadece köpekler değil, Kitty, Kitty. Kedicik görgü kuralları yakaladı ve kedinize tıpkı anaokulunda olduğu gibi, onu aradığınızda gelmesini öğretebilirsiniz. Ayrıca, birden fazla kediniz varsa, kaba barınmayı önlemeniz gerekebilir.

Her şeyden önce, en yeni geniş aile üyenizle her değerli anın tadını çıkarın!

Yavru Kediler için Olması Gerekenler

• Yiyecek ve içecek için kaseler

• Germe / tırmalama için 3 ft yükseklikte dokulu sütun / direk o Eğlenceli, sağlıklı egzersiz oyuncakları (ör. Asalar, toplar, "muamele" dağıtıcılar)

• Kedi yatağını kaplamak için yumuşak bir battaniye veya havlu

• Bakım fırçası / tırnak makası o Kedi taşıyıcı o Kimlik etiketi veya implante edilmiş mikroçip Kitty kalenin kraliçesi olsa bile, kaçma ihtimaline karşı hazırlıklı olmalısınız. Kimlik etiketli bir güvenlik tasması, güvenli bir şekilde evine dönecektir.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Tips for Raising Pooches at Domestic

  Tips for Raising Pooches at Domestic Are you considering bringing a textured companion into your domestic? Pooches make fabulous companion...