الأربعاء، 29 يناير 2020

Güvenli, Sağlıklı Bir Evcil Hayvan Maması Seçmenin Yedi Sırrı





Konserve veya kuru gıda seçiyor musunuz? Ne marka? Çok sayıda farklı marka var, seçim için evcil hayvan yemi tüm şekil ve boyutlarda ve evcil hayvan sahiplerine kararlarınızı (reklam dışında) dayandırmak için çok az bilgi verilir - bu çok kafa karıştırıcı olabilir! Peki, evcil hayvan gıda endüstrisini ne kadar bildiğinize bağlı olarak emniyet kemerinizi takın, bu engebeli bir yolculuk olabilir! Evde beslenen hayvan yiyeceklerinin yedi sırını - iyi muhafaza edilmiş sırlarını - öğrenmek üzeresiniz. Arkanıza yaslanın, kendinizi destekleyin ve okumaya devam edin.

Beneful, bunun 'Mutlu, Sağlıklı Bir Köpek için Premium Köpek Maması' olduğunu ve 31 lb.'lik bir çanta için yaklaşık 18,00 $ sattığını söyleyen Science Diet, "sürekli araştırma ve veterinerlerin onayıyla desteklenen en kaliteli gıda ile hassas dengeli beslenme" sözü veriyor ve sadece 20 lb çanta için yaklaşık 21,00 $ satıyor. Sonra aynı ifadeleri yapan - 'Premium Köpek Maması, En Yüksek Kalite' - 20 lb'lik bir çanta için 30,00 $ veya daha fazla satış yapan çok sayıda evcil hayvan gıdası var. Aynı şey kedi sahipleri için de geçerlidir ... 'Yaptığımız her şey kedileri mutlu etmekle ilgili' yazan Whiskas'ı seçiyor musunuz? ya da mutlu, sağlıklı bir kedinin aynı iddiasını yapan ancak 3 kat daha pahalı olan yüksek kaliteli kedi mamalarından birini mi seçiyorsunuz?

Şimdi devam eden evcil hayvan gıda geri çağırma ile evcil hayvan sahipleri 'Bu gıda geri çağrıldı mı?' veya 'Bu yiyecek hatırlanacak bir sonraki yiyecek mi?' ... '' Evcil hayvanım güvende mi? ' Vay be bu kafa karıştırıcı! Ve de korkutucu! Bir evcil hayvan sahibi tam olarak ne yapacak? Birkaç sır öğrenmeye ne dersiniz? Evde beslenen hayvan yiyeceklerinin birkaç sırrının bilgisi ile donatılmış, neredeyse kafa karıştırıcı değil.

Gizli # 1 ...

Tüm evcil hayvan gıdaları seçim ve prim gibi açıklayıcı kelimeler kullanır, ancak birkaçı aslında yiyeceklerinde premium veya seçim bileşenleri kullanır. 'Sır', evcil hayvan gıda endüstrisinin kurallarına göre, hiçbir evcil hayvan gıdasının, etiketlerin veya reklamların içeriğinin kalitesi veya derecesi ile ilgili herhangi bir iddiada veya referansta bulunamayacağıdır. Gördüğünüz gibi, evcil hayvan gıdası ile ilgili olduğunda 'premium' kelimesi, gıdadaki malzemelerin premium olduğu anlamına gelmez. Evcil hayvan gıdaları ile prim, yiyeceği tanımlamaz (yapamaz) veya yemeğin kalitesini de tanımlayamaz (yapamaz). Bu bir pazarlama terimidir ve hepsi bu. Evcil hayvan gıda endüstrisinin kendi kuralları ve yönetmelikleri uyarınca, "Bileşen kalitesine veya derecesine referans yoktur" (PF5 d 3 düzenlemesi). Yani, prim, seçim veya kalite gibi kelimeler sadece pazarlama veya satış terimleridir. Yiyeceklerin kalitesini tanımlayan terimler olarak yorumlanmamalıdırlar.

Şimdi neden bir evcil hayvan gıda etiketinin potansiyel bir müşteriye bileşenlerinin kalitesini söylemesine izin verilmiyor? Bir evcil hayvan sahibi ne satın aldıklarını bilmeyi hak etmiyor mu? Bu beni bir sonraki sırra götürüyor ...

Gizli # 2 ...

Eğer 'insanlar' yiyeceklerini sadece bir saniyeliğine evcil hayvan yiyecekleriyle karşılaştırabilirsem, hepimiz biliyoruz ki, insanların yiyeceklerinin farklı nitelikleri vardır. White Castle (burada suçluyum, küçük adamları seviyorum!) Ve orada Outback Steak House (başka bir favori). Her iki restoran da et ve patates servis eder. White Castle'da 3,00 doların altında birkaç hamburger ve patates kızartması alabilirsiniz. Outback iken yaklaşık 16,00 $ için bir biftek ve fırında patates alabilirsiniz. Hem sığır hem de patates servis ediyor - yine de bir fast food hamburger ve bir biftek arasında büyük beslenme farklılıkları olduğunu zaten biliyorsunuz ... değil mi?

Evcil hayvan gıda endüstrisindeki sorun - evcil hayvan gıdası söz konusu olduğunda çoğu evcil hayvan sahibinin aynı terimlerle düşünmemesidir. Evcil hayvan gıdalarının fast-food türleri olduğunu ve restoranın daha besleyici evcil hayvan gıdalarını oturduğunu düşünmüyorlar. Aslında, birkaç yıl önce genç bir adam bu deneyi kendi diyetiyle denedi - 30 gün boyunca fast food'dan başka bir şey yemedi. Günde üç öğün yemek yedikten sadece bir ay sonra, çok fazla kilo, kan basıncı ve kolesterol seviyelerini fırladı. Şimdi, evcil hayvanınızın bu tür yiyecekleri tüm ömrü boyunca yediğini hayal edin.

Tamam, iki öğünümüze geri dönün ... White Castle'daki yemeğinizin kimyasal analizi Outback'teki yemeğinizin kimyasal analizi ile karşılaştırıldıysa - her ikisi de protein, karbonhidrat ve yağ yüzdesi ile analiz ederdi. Outback'teki bir bifteği burgerden daha yüksek bir protein kalitesi olarak kabul edip etmediğinize bakılmaksızın, yine de protein olarak analiz edilir. Analiz, protein kalitesini ölçmez.

İşte sırrı ... Tüm evcil hayvan gıdaları, gıdadaki protein, yağ, lif ve nem yüzdesini belirten bir Garantili Analiz ile birlikte gelir. GERÇEK sır, protein, yağ ve benzeri yüzdelerin kalitesinde yatar.

Bir evcil hayvan gıdasının kimyasal analizinde - tavuk ayağı protein olarak analiz edilir, ancak çok az beslenme sağlar. Ayrıca, insan tüketimine uygun olmayan bir hastalık nedeniyle ötenazi yapılan (uykuya dalan) bir inek - tüketim için tehlikeli kabul edilebilir olsa da protein olarak analiz eder. Bu şeylerin her ikisi de - tavuk ayağı ve ötenazi inek - izin verilen bileşenlerdir ve evcil hayvan gıdalarında yaygın olarak kullanılır. Evcil hayvan gıda endüstrisindeki sırrı, üreticilerin malzemelerini elde ettikleri bir GENİŞ AÇIK kapıya sahip olduklarını görüyorsunuz. Uyması gereken tek katı kural, yetişkin bir köpek mamasının% 18 protein ile analiz etmesi ve yetişkin bir kedi mamasının% 26 protein ile analiz etmesi gerektiğidir. Bu belirli yüzdeleri elde etmek için kaynaklar bir 'insan sınıfı' etten tavuk ayağı, ötenazi hayvanlara, tahıl proteinlerine, hatta insan yapımı kimyasal proteinlere ve aralarındaki birçok varyasyona kadar değişir.

Evcil hayvan gıda etiketlerinin, gerekli olan% 18 veya% 26 proteini elde etmek için kullandıkları kaynakları anlatması gerekmez - söylemesine izin verilmez. Ve daha da kötüsü ... kaliteli fikirli evcil hayvan gıda üreticileri -% 100 insan sınıfı malzemeler kullanan şirketler - müşterilere veya potansiyel müşterilere ürünlerinin kaliteli, insan sınıfı bileşenler olduğunu söylemelerine izin verilmez.

Öyleyse evcil hayvanınızın yemeğinin tavuk ayağı mı yoksa ötenazi inek mi kullandığını veya insan sınıfı içerikler içerip içermediğini nasıl bilebilirsiniz?

Gizli # 3 ...

Prim ve seçim kelimeleri temel olarak evcil hayvan gıdalarının kalitesi ile ilgili bir şey ifade etmiyorsa ve bazı evcil hayvan gıdaları yiyeceklerinde tavuk ayağı ve ötenazi hayvanlar kullanıyorsa - evcil hayvan sahibi evcil hayvanlarının yiyeceklerine ne aldıklarını nasıl bilebilir?

Bu büyük sır, içerik tanımlarında bulunur. Kaliteyi belirlemek için yiyeceğe bakabileceğiniz 'insanlar' gıdaların aksine, evcil hayvan gıdaları çok farklıdır. Tüm 'insan' yiyecekleri belirli USDA (ABD Tarım Bakanlığı) ve FDA (Gıda ve İlaç İdaresi) yönergelerine uygun olmalıdır. Aynı şey evcil hayvan gıdaları için de geçerli değildir. Tavuk ayağı ve ötenazi ineklerin bariz nedenlerle insan gıdalarına izin verilmez - besin değeri yoktur veya tüketmek tehlikeli olabilir. Aynı şey evde beslenen hayvan yiyecek için doğru değildir. Bu tavuk ayağı veya ötenazi ineklerin evcil hayvanınızın gıdalarında olup olmadığını bilmenin tek yolu, hangi bileşenlerde kullanılabileceğini bilmektir.

Ortak evcil hayvan gıda maddesi 'Et ve Kemik unu' temel olarak insan gıda endüstrisinden atılan birçok farklı ürünün bir kombinasyonudur. 'Et ve kemik unu' bileşenleri, inek başları, mide ve bağırsaklardan inek, at ve köpek ve veterinerlik ofislerinden, hayvan barınaklarından ve çiftliklerden gelen kediler de dahil olmak üzere (korkunç ama gerçek) ötenazi hayvanlara kadar her şey olabilir. Ve bu ötenazi hayvanlarla birlikte evcil hayvan yemi, hayvana ötenazi yapmak için kullanılan ilaç pentabarbitolünü de içerir. 'Et ve kemik unu' aynı zamanda kalan restoran yağı ve kesilmiş hayvanlardan kesilmiş hastalıklı (kanserli dahil) et dokularını da içerebilir. Başka bir deyişle, bu yaygın olarak kullanılan bileşen, insan gıda endüstrisinden oldukça düşük ve potansiyel olarak tehlikeli bırakmaların bir karışımıdır.

Evcil hayvan gıda maddesi 'Et Yan Ürünleri' veya 'Et Yan Ürünleri Yemek' hemen hemen 'et ve kemik unu' ile aynı şeydir. Kelimenin tam anlamıyla kim bilir-ne içeren oldukça düşük bir evcil hayvan gıda bileşenidir.

Yukarıdakilere benzer bir başka bileşen de 'Hayvan Sindirimi'dir.

Daha önce bahsettiğim tavuk ayağı ile ilgili olarak - bu ürün 'Tavuk Yan Ürünü' veya 'Tavuk Yan Ürünü' veya 'Tavuk Yan Ürünü' veya 'Tavuk Yan Ürünü' içeriklerinde bulunabilir. Tavuk veya kümes hayvanı bölümlerinde kalanlar - bunlarla sınırlı olmamak üzere, tavuk ayağı, bazı tüyleri içeren deri, tavuk veya kümes hayvanı başlıkları ve bağırsaklar bu bileşenlerde bulunur. Kuşun sağlığı açısından önemli değil - hasta, sağlıklı, ölü, ölüyor ... hepsi bu bileşenlere dahildir.

İşte yapmanız gerekenler ... Herhangi bir evcil hayvan yemi satın almadan ÖNCE çantayı ters çevirin ve içindekiler listesini yakından inceleyin. Yukarıda zikredilen bileşenler, ilk beş ya da on bileşen içinde listelenecektir. Bu maddeler - herhangi bir görürseniz, bu gıda satın değil benim önerim. Unutmayın - tavuk ayağı ve ötenazi hayvanlar protein olarak analiz eder. Evcil hayvan gıdalarında gerekli olan her şey bu - sadece doğru analiz.

Bazı evcil hayvan gıda üreticilerinin bu kategoride kullandığı bir başka küçük numara da protein yüzdelerini artırmak için tahıl ürünlerine tahıl ve kimyasal katkı maddeleri kullanmaktır. Bu tam olarak Mart 2007'de başlayan evcil hayvan gıdası geri çağırma nedenidir - kimyasal proteinler. Sadece ucuz bir protein sağlamak için bir tahıl ürününe (buğday glüteni, mısır glüteni veya pirinç glüteni) beslenen hayvanlara besin değeri olmayan iki farklı kimyasal katkı maddesi eklenmiştir. Binlerce evcil hayvan öldü ve sayısız diğerleri hastalandı çünkü bu iki kimyasalın kombinasyonu sorununa güvenmeyen kimse böbrek ve idrar tıkanmasına neden olmaz. Yine, sırları, ürünün belirli bir miktarda proteine ​​sahip olduğunu analiz etmesi gerektiğidir - hiç kimsenin kaliteli bir et proteini sağlamasına gerek yoktur.

İçerik listesine bakarken - kaç tane tahıl (mısır, buğday, pirinç) ve / veya kaç tane tahıl ürünü (mısır gluteni, tam mısır, öğütülmüş mısır, tam buğday, öğütülmüş buğday, buğday gluteni) not etmelisiniz. , pirinç, kahverengi pirinç, bira pirinç, soya ve benzeri) ilk beş bileşen içinde listelenmiştir. İlk beş bileşende listelenen birden fazla tane bulursanız - bu size evcil hayvan gıdalarının bazı proteinlerini tahıllardan aldığını söylüyor.

Tahıllardan elde edilen proteinleri bilmeniz neden önemlidir? Çeşitli nedenler - önce bilim dışı kediler ve köpekler bir et proteini gerektirir ve gelişir. Bir evcil hayvan yemi tahıl kaynaklarından protein alıyorsa, evcil hayvan gelişmesi gereken eti almaz. İkincisi, tahıl ürünleri bir mısır gluteni, buğday gluteni veya pirinç gluteni ise, protein analizini arttırmak için kesinlikle kullanılan melamim gibi kimyasallar riskini alırsınız. Bu arada, melamime Mart 2007 evcil hayvan yemi hatırlanmasının nedeni olduğu bulunan kimyasallardan biridir. Ve tahıllarla ilgili bir endişe daha var - aflatoksin. Aflatoksin, mısır, buğday ve soyada yaygın olan ölümcül bir kalıptır ve muhtemelen hiç duymadığınız birkaç diğer evcil hayvan yemi hatırlamalarından sorumludur. Aralık 2005'te Diamond Pet Food, ürün geri çağrılmadan önce 100'den fazla evcil hayvanı öldüren küflü tahıllar içeriyordu - hepsi aflatoksin nedeniyle.

HERHANGİ BİR varyasyonda mısır, buğday veya soya içeren evcil hayvan yemlerinden kaçınmak benim tavsiyem. Risk çok yüksek.

Gizli # 4 ...

İçerik listelerinde aramanız için daha fazla öneri var ... kimyasal koruyucular. Evcil hayvan gıda endüstrisinin çok iyi saklanan bir sırrı, kimyasal koruyucuların ortak kullanımıdır. BHA / BHT, evcil hayvan gıdalarında kullanılan çok popüler kimyasal koruyuculardır ve bilim onları tümörlere ve kansere bağlamıştır. Bir başka yaygın koruyucu, kanser için bilinen riskleri olan etoksikindir. Etoksikine SADECE bazı baharatlarda çok küçük oranlarda insan gıdalarında izin verilir. Bununla birlikte, evcil hayvan gıdalarında çok daha yüksek oranlarda izin verilir.

Bileşen listelerini tararsanız, her yerde listelenen BHA / BHT ve etoksikini ararsınız. Genellikle BHA / BHT, genellikle listede daha yüksek bulunan gıdalardaki yağı korumak için kullanılır. Ayrıca, bileşen listesinin sonuna doğru bu kimyasallardan herhangi birini arayın. Şahsen, bu kimyasal koruyucuları içeren bir evcil hayvan yemine dokunmam. Doğal olarak korunmuş bir evcil hayvan yemi istiyorsunuz - yaygın doğal koruyucular 'doğal karışık tokoferoller' veya 'E vitamini' dir.

Gizli # 5 ...

Evcil hayvanınıza sağlamak için en iyi yiyecek, insan sınıfı malzemeler kullanarak iyi yapılmış bir besindir. Bu yeterince basit olmalı ... Bunu nasıl buldun? Evcil hayvan gıda üreticilerinin malzemelerin kalitesi veya derecesi ile ilgili herhangi bir açıklama yapmasına izin VERİLMEDİĞİNİ zaten biliyorsunuz, evcil hayvanlarınızın gıdalarının kalitesini veya kalitesini öğrenmenin tek yolu üreticiyi aramak ve onlara sormaktır.

Şimdi, ABC evcil hayvan gıda şirketini aradığınızı ve "Premium köpek maması ve Premium kedi maması insan sınıfı malzemeler kullanılarak mı yapılıyor?" Bu yanıtı almanız olabilir evet, insan sınıfı malzemeler kullanıyoruz - aslında sadece birkaç bileşen insan sınıfı olduğunda. İşte size sormanın hilesi ... APHIS Avrupa sertifikalı olup olmadıklarını sorun.

APHIS Avrupa sertifikalı evcil hayvan gıda üreticileri, evcil hayvan gıdalarındaki TÜM bileşenlerin insan sınıfı olmasını sağlar. APHIS - Hayvan Bitki Sağlığı Denetim Hizmetleri - USDA'nın bir bölümüdür. APHIS Avrupa sertifikası, bu evcil hayvan gıda üreticisine yiyeceklerini / ikramlarını Avrupa'ya gönderme fırsatı sunar. ABD'den evcil hayvan gıdaları ithal ederken, Avrupa ülkeleri tüm bileşenlerin insan sınıfı olmasını talep eder ve bu nedenle bu sertifikayı gerektirir. APHIS Avrupa sertifikasına sahip çoğu evcil hayvan maması üreticisi, ürünlerini Avrupa'ya göndermez - müşterilerini daha yüksek kalitede malzemelere sağlamak için bunu bir araç olarak kullanırlar.

Yine, etikette listelenenleri görmeyeceksiniz - buna izin verilmiyor. Üreticiyi aramalı ve sormalısınız. Çoğu zaman evcil hayvan yemi temsilcisi, APHIS sertifikasyonu hakkında sorduğunuzda ne hakkında konuştuğunuzu bile bilmeyecektir - eğer durum buysa, APHIS Avrupa sertifikalı olmadığını varsayabilirsiniz. APHIS Avrupa sertifikası evcil hayvan sahipleri için bir bonusdur - herhangi bir evcil hayvan gıda üreticisinin bunu elde etmek için ekstra adımlar atması gerekli değildir veya hatta önerilmemektedir. Bu, bazı evcil hayvan gıdalarının müşterilerinin ürünlerinin kalitesi hakkında GERÇEKTEN BAKIMINI anlatmak için özel bir çaba. Şahsen ben sahip olmayan bir evcil hayvan gıda satın ETMEM.

Ve bu arada, evcil hayvan maması üreticisine ulaşamıyorsanız veya aramanızı kısa bir süre içinde iade etmiyorlarsa, numaralarını kaybedin! Müşterilerin sorularını yanıtlamaya öncelik vermeyen herhangi bir şirket, işinizi hak etmiyor!

Gizli # 6 ...

Mineraller, insan diyetlerinde ve evcil hayvanlarımız için diyetlerde gerekli bir bileşendir. Bakır, Demir ve Çinko evcil hayvan gıdalarında bulunan yaygın minerallerdir. Tıpkı oldukları gibi - bakır, demir ve çinko temelde kayalardır, herhangi bir hayvan veya herhangi bir evcil hayvan için çok zor. Bilim, daha iyi emilim için vücuda mineralleri (insan ve evcil hayvan) sokmanın çeşitli yollarını geliştirdi ve böylece bireye çok daha fazla fayda sağladı. Bu bilimsel gelişmeye şelatlama veya proteinleme denir ve yıllardır sürmektedir. Şelatlama veya proteinleştirme işlemiyle mineraller sadece minerallerden yaklaşık% 60 daha iyi emilir.

Bu sır, evcil hayvan gıdalarınızdaki mineralleri şelatlı mı yoksa protein mi olduğunu görmek için tespit etmektir. Evcil hayvan gıda etiketinizdeki mineralleri, içerik listesinde aşağı doğru dikkat edin. 'Bakır proteinatı' veya 'şelatlı bakır' okuyan mineraller arıyorsunuz. Listelenen mineralleri görürseniz, evcil hayvanınız Cadılar Bayramı'nda 'Ben bir kayam var' diyen Charlie Brown'a benziyor. Evcil hayvanınızın en iyisine sahip olmasını istiyorsanız, şelatlı veya proteinli mineraller en iyi yiyeceklerin bir parçasıdır!

Gizli # 7 ...

Bu sır 'dost bakteriler' olarak adlandırılır. 'Dost bakteriler' biraz korkutucu gelse de, bunun nedeni evcil hayvanlarınızın bağırsak sisteminde yatmaktadır. Evcil hayvanlarınızın bağışıklık sisteminin büyük bir kısmı bağırsak sisteminde bulunur. Bağışıklık sistemini sağlıklı tutmak, hayvanın kendisini sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Bu dost bakteriler, yoğurtta bulunanlara benzer, ancak evcil hayvan gıdalarında, pişirme işleminin onu yok etmemesi için bir şekilde tanıtılır. Evcil hayvan gıda etiketinizdeki ince baskıya baktığınızda, bu sefer Lactobacillus Acidophilus veya Bifidobacterium Thermophilum gibi uzun, bilimsel kelimeler arıyorsunuz. Bu kelimeleri veya bazı benzerlerini görmezseniz, evcil hayvan yemi evcil hayvanlarınızın bağışıklık sisteminin bakımını ele almaz. Ve yine, evcil hayvanınızın en iyisine sahip olmasını istiyorsanız, yiyeceklerinde 'dost bakteriler' istersiniz.

Dört ayaklı arkadaşınız için en sağlıklı ve en iyi evcil hayvan yemini bulmanıza yardımcı olacak yedi çok sırrınız var. Bu sırlarla donanmış - artık evcil hayvanınızı mümkün olan en iyi yiyeceği bulma bilgisine sahipsiniz! Yaşamlarını uzatabilen ve erken yaşlanmayı ve hastalıkları önleyebilen bir evcil hayvan yemi. İlgili ödevleri yapmak istemiyorsanız, aylık dergim Petsumer Report'a (TM) abone olmanızı tavsiye ediyorum. Petsumer Report (TM) ile sizin için tüm ödevleri yaptım - her ay 40'tan fazla farklı evcil hayvan gıdasını, ikramını, oyuncakları ve diğer çeşitli evcil hayvan malzemelerini değerlendirir ve değerlendiririm. Evcil hayvan sahiplerine evcil hayvan ürünü satın alımlarıyla ilgili bilmeleri gereken bilgileri sağlayan türünün tek yayınıdır.

Birkaç şey daha paylaşmak istiyorum ...

Yetişkin bir köpeği veya yetişkin kediyi günde iki öğün beslemek en iyisidir. İki öğünle tükettikleri beslenme, günde sadece bir öğünden daha iyi kullanılır. Şu anda evcil hayvanınızı günde bir öğün besliyorsanız, aynı miktarı iki öğüne bölün ve AM ve PM'de besleyin.

Tüm konserve veya nemli evcil hayvan gıdalarının% 70 ila% 85 nem arasında olduğunu bilmelisiniz. Bu, yiyeceklerin veya kutuların% 70 ila% 85'inin işe yaramaz beslenme olduğu anlamına gelir - suyu. Evcil hayvanlarımızın suya ihtiyacı olduğu göz önüne alındığında, kediler özellikle yeterince su içmemeye eğilimlidir. Ancak tüm konserve veya nemli yiyecekler çoğunlukla su olduğundan, konserve veya nemli bir diyetle beslenmek için yeterli beslenmeyi sağlamazlar. Evcil hayvanınızın diyetini tamamlamak için konserve veya nemli bir ürün kullanın - tek yiyecek olarak değil.

En iyi evcil hayvan gıdaları doğal olarak korunur (gizli # 4) - ancak doğal olarak korunmuş evcil hayvan gıdaları ile ilgili bir endişe vardır ... tazelik. Evcil hayvan gıda etiketinizdeki son kullanma tarihine dikkat edin - tipik olarak doğal olarak korunmuş kuru evcil hayvan gıdaları ile (konserve nedeniyle yumuşak gıdalarla ilgili bir endişe kadar değil - koruyuculara çok az ihtiyaç vardır) son kullanma tarihi bir yıldan 18 aya kadardır. üretildiği tarih. Diyelim ki, 1 Temmuz 2007'de satın almayı düşündüğünüz evcil hayvan gıdasının 1 Ocak 2008 tarihinde 'Kullanılıyorsa En İyisi' tarihi var. Hala 'iyi' olmasına rağmen daha taze bir gıda - sadece 2 veya 3 aylık bir çanta - daha iyidir. Doğal olarak korunmuş evcil hayvan gıdaları zamanla beslenme gücünü kaybeder. Her zaman çok taze bir çanta bulmaya çalışın.

Evcil hayvanlarınızı değiştirmeyi düşünüyorsanız, DAİMA öncelikle Veteriner Hekiminize danışın. Evcil hayvanınızla yaptığınız değişiklikler konusunda daima veterinerinizi bilgilendirmelisiniz. Şansını denemeyin. Ve evcil hayvan mamasını değiştirirseniz, değişikliği çok yavaş yapın. Her zaman 4 ila 7 gün boyunca owners eski gıda için evcil hayvan sahiplerine ¼ yeni gıda, başka bir 4 ila 7 gün için ½ için recommend tavsiye. Yiyecekleri hızla değiştirmek bağırsak bozukluğuna neden olabilir! Kısa vadede, ama bağırsak bozukluğu istemiyoruz !!!

Son bir şey, zaten bildiğiniz gibi köpeklerin ve kedilerin insanlardan çok daha iyi bir koku hissi var. Yemek kaseleri, hem iyi hem de kötü - koku zenginliği olabilir. Bazı zamanlar bir evcil hayvan sadece yemekten önceki yiyecekleri kokladığı için yemek yemeyi reddeder. Plastik gıda ve su kapları en kötü kokuları korur. Ve şaşırtıcı bir şekilde paslanmaz çelik kaseler de öyle. En iyi yiyecek ve su kabı türü seramiktir. Kokuları en az tutarlar.
"Hayvanlar öyle hoş bir dosttur ki - soru sormuyorlar, eleştiriler geçirmiyorlar." George Eliot.
Tamamen katılıyorum!

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Tips for Raising Pooches at Domestic

  Tips for Raising Pooches at Domestic Are you considering bringing a textured companion into your domestic? Pooches make fabulous companion...